ÖGEP- UZAKTAN EĞİTİMDE ÖĞRENCİLERİMİZİ NASIL MOTİVE EDEBİLİRİZ

26.01.2021 210

"Uzaktan Eğitim Sürecinde Öğrenci Motivasyonu "konulu ÖGEP programı okulumuz Matematik Öğretimi AYŞEGÜL AKIN ve Türkçe Öğretmeni FATMA HARMANCI tarafından okulumuz idareci ve öğretmenleriyle buluştu.

Uzaktan öğrenmenin zorluklarına rağmen öğrencilerin motive olmalarına yardımcı olmak ve sisteme bağlı eşitsizliklerden doğan öğrenme fırsatlarında önceden var olan boşlukları şiddetlendirmekten kaçınmak için öğretmenlerin desteğine ihtiyaç duyulacağını belirttiler.

Öğrencilere anlaşıldıklarını hissettirin:Öğrencilerin ilişki kurabilecekleri aktiviteleri, konuları ve örnekleri derslerinize dahil edin, böylece her gün sınıfa kendi gerçek kimlikleriyle gelebileceklerini görürler.  Her öğrenci görüldüğünü, duyulduğunu, saygı duyulduğunu ve kendi eşsiz hikayesinin sınıfın büyük hikayesinin bir parçası olduğunu hissetmeyi hak eder değerli olduklarını ve uzaktan eğitim sürecini olabildiğince faydalanarak değerlendirmeleri konususunda öğrencilerine motivasyon sağlamalarının onları kazanmak adına doğru yaklaşım olacağını vurguladılar. Uzaktan Eğitim sürecinde öğrenci motivasyonunda en etkili halkanın öğretmenler olduğuna dikkat çekildi.

26-01-202126-01-202126-01-202126-01-202126-01-202126-01-2021