KTS- ÖĞRENCİ KOÇLUK SİSTEMİ

KTS- ÖĞRENCİ KOÇLUK SİSTEMİ

19.03.2021 92

ÖĞRENCİ KOÇLUK SİSTEMİ

Başarısız öğrenci yoktur! Sadece kendine ve öğrenme yeteneğine güvenmeyen öğrenci vardır. Herkesin kendine özgü bir potansiyeli var. Bu potansiyeli fark ederek ortaya çıkarmak öğrenci koçluğu çalışmasının özünü oluşturmaktadır.

Öğrenci koçluğu; öğrencilerin kendilerini tanımaları, güçlü yanlarını ve yeteneklerini keşfetmelerini, hedef koymalarını sağlamaya ve kaynaklarını daha iyi kullanabilmelerine yönelik, yol haritası ve eylem planı yapmalarına destek sağlayan hizmettir. Öğrenci koçu; öğrenciye neleri nasıl yapacağını söylemekten çok, öğrencinin durumunu tespit edip hedeflerini ve hayat amaçlarını belirlemesine yardımcı olur. Bu hedeflere ulaşması için koç, öğrenci ile birlikte seçenekler üretir.

Öğrenci koçluğunun uygulandığı okullarda, akademik başarının yükseldiği ve disiplin problemlerinin büyük ölçüde ortadan kalktığı gözlenmiştir. Öğrenci koçluk sistemi; akademik başarıda, eğitim hedeflerinin yerine getirilmesinde, öğrenci problemlerinin çözümünde anahtar yöntemler sunar. Öğretmenlerin öğrencileriyle, iletişimlerinde pratik ve güçlü bir yol haritası verir.

 

 

                                                                     Ayşegül ÖZGÜN

                                                               Okul Rehber Öğretmeni

                                                                  

Okulumuzda öğrenci koçluğu etkinliklerinden kareler...

19-03-202119-03-202119-03-202119-03-202119-03-2021